Telemedicina a Galenusban: 3 egyszerű lépés

1. Telefonos előjegyzés

A beteg a GALENUS LINE-on keresztül lép kapcsolatba velünk, vagy a 0365915-ös hívószámon, vagy e-mailben, vagy a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. Azonosítjuk a beteg adatait és létrehozzuk az elektronikus fájlt. Javasoljuk, hogy a telefonon töltött idő optimalizálása érdekében minden adat legyen készenlétben. Az összes utasítás eléréséhez telefon és e-mail szükséges.

2. Kifizetés megerősítése

Ebben a lépésben a páciens SMS-ben és EMAIL-ben tájékoztatást kap a fizetési visszaigazolásról. A telemedicinális ülésért biztonságos online kártyás fizetéssel vagy más, a regisztrációs pultnál visszaigazolt módon lehet fizetni. Csak a fizetés megerősítése után lehet a következő lépést megtenni.

3. Hozzáférés a virtuális szobához

A páciens kap egy e-mailt, amely tartalmazza a virtuális rendelőhöz való hozzáférés teljes körű utasításait.
A virtuális műtéthez való hozzáférés linkjét SMS-ben is elküldjük. Javasoljuk, hogy jó beépített kamerával rendelkező telefont vagy táblagépet használjon.

Galenus Orvosi Központ

Magán orvosi szolgáltatások, amelyek specializált ambulanciákban, orvosi képalkotásban, orvosi elemzésben, klinikai vizsgálatokban, foglalkozási orvoslásban és másokban vannak felépítve.

A stressz kezelésének kulcsa az életed irányítása és a napi kihívásokkal kapcsolatos reális elvárásokká való változtatása.

— Josh Billings
  • Str. Gheorghe Doja nr. 19-21, Tg. Mures, Mures

    Nagyobb helyszín. Modern képalkotó központ.

  • Contactați-ne
  • Vészhelyzet esetén hívja a 112-es segélyhívószámot!

    Most megnyugodhat. Elkezdtük a covid teszteket!

  • Detalii

Hogyan értelmezzük a telemedicinát, itt a Galenusnál!

Számunkra, itt a Galenusnál, a TELEMEDICINE projekt egy olyan projekt, amely mögött egy olyan alap van, amelyen már egy ideje dolgozunk.
Kezdetben az orvosok igényei igényelték ezt a funkciót, különösen az orvosi képalkotáshoz kapcsolódó szakterületeken dolgozó orvosoké volt a főszerep. Olyan platformra volt szükségük, amely könnyen hozzáférhető, biztonságos és megfelel a bizalmas adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályoknak.

Az EXPERT IT csapatával együtt sikerült eléggé előrehaladnunk a technológia terén ahhoz, hogy most bejelenthessük a GALENUS Virtuális Klinika elindítását.

A GALENUS LINE, a központosított telefonos és kommunikációs szolgáltatás és a Microsoft Teams segítségével működő beteginterakciós platform segítségével koordinálhatjuk, szervezhetjük és tervezhetjük a TELEMEDICINE kezeléseket.

Hol kezdi a telemedicinális tapasztalatokat?

Nagyon fontos, hogy mielőtt elkezdené ezt a tapasztalatot a programban részt vevő orvosokkal, figyelmesen olvassa el és fogadja el a telemedicinális szolgáltatás feltételeit.

Ezen az oldalon általános információkat találhat arról, hogy mit szeretnénk elérni a technológia alkalmazásával, valamint a telemedicinális kezelés után tanácsadással és megelőzéssel kezelhető bizonyos szükségletekkel rendelkező betegekről.

Hogyan készüljek fel a tanácsadásra?

Először is, tudnia kell, hogy az orvosok által telemedicinán keresztül, az Ön megkeresése nélkül kezelhető állapotok köre Korlátozott.

Attól függően, hogy milyen problémája van, a lehető legtöbb részletet jegyezze fel (esetleg írja is le) az állapotról. Nyilvánvaló, hogy az orvosok tapasztalata segít nekik abban, hogy további információkhoz jussanak, de mivel távoliak, néhány részletet csak maga tud megadni.

Készítse elő a betegség kórtörténetének dokumentumait elektronikus formátumban (fényképek, pdf), amelyeket aztán könnyen megoszthat az orvossal a Microsoft Teams alkalmazáson keresztül, a telefonja/tabletje segítségével.

Lépjen be a virtuális irodába, röviddel a megbeszélt időpont előtt (30 perccel a konzultáció előtt elfogadott), hogy feltöltse az említett dokumentumokat, és tesztelje a kapcsolatot.

Ha nem ismeri a telefonokat/tableteket a videó- és hangkonferenciával kapcsolatban, megkérhet egy közeli hozzátartozót (lehetőleg családtagot), hogy segítsen Önnek.

Kezelések listája

Hogyan kezdődik a tervezési folyamat?

Az alábbiakban részletesen ismertetjük, hogyan léphet velünk kapcsolatba. A GALENUS LINE-on keresztül, a 0365 915-ös egységes hívószámon, a registratura@galenus.ro e-mail címen vagy az alábbi űrlap kitöltésével a GALENUS csapata felveszi Önnel a kapcsolatot a telemedicinális időpont egyeztetése érdekében.

NEM KELL FIÓKOT LÉTREHOZNIA. Nem kell, hogy jártas legyen az internet vagy az online portálok használatában.

A beteg nyilvántartásba vételéhez szükséges összes azonosító adatot lekérdezzük, és elektronikus fájlt hozunk létre az Ön számára, amelyet biztonságosan tárolunk a GALENUS számítógépes rendszerében, tiszteletben tartva adatvédelmi politikánkat. Ezt az elektronikus nyilvántartási rendszert a GALENUS egészségügyi központban 2020.01.01-től fogják használni. Minden jelenlegi vagy jövőbeli interakciót ez a nyilvántartás fog tükrözni. Részletek itt.

Miután mindezeket az adatokat azonosítottuk, elvégezzük a telemedicinális ülés ütemezését, amelynek során kiválasztjuk a szakterületet, az orvost és az időpontot, amikor az ülésre sor kerül.
Felhívjuk figyelmét, hogy azok számára, akik 2020.01.01. után már átlépték a Galenus Medical Center küszöbét, a kollégák frissíteni fogják a már meglévő információkat. Ebben az esetben az elektronikus fájl már létezik.

SMS-ben és EMAIL-ben automatikusan visszaigazolást kap az időpont megnyitásáról, valamint egy fizetési linket a biztonságos online kártyás fizetési rendszeren keresztül. Csak miután megerősítette a fizetést, rendszerünk létrehoz egy virtuális szekrényt.

Minden egyes beteg minden egyes telemedicinális üléshez EGYEDÜLÁLLÓ, bizalmas és biztonságos hozzáférést kap, a virtuális rendelőben az előző lépésekben kiválasztott orvossal együtt.

Sürgős információért hívja a 0365 915-ös telefonszámot!

Vagy lépjen kapcsolatba velünk az alábbi e-mail űrlapon keresztül

Egy munkanapon belül visszajelzünk.

Show Buttons
Hide Buttons