Centrul Medical Galenus

Servicii medicale private, structurate în Ambulatoriu de specialitate, Imagistică medicală, Analize Medicale, Studii Clinice, Medicina Muncii și altele.

Cheia gestionării stresului este gestionarea vieții tale și transformarea ei în așteptări realiste la provocările tale zilnice.

— Josh Billings

Nu te speria, că e mai simplu decât ți s-a spus. Cu sau fără programare, te așteptăm să-ți eliberăm pe loc fișa de aptitudini pentru a putea susține examenul de rezidențiat!
Trebuie doar buletinul și o adeverință de la medicul de familie!

Super, ai ajuns bine! Succes în cariera profesională!

Medicina Muncii - pregătiți pentru necesarul FIȘEI DE APTITUDINI

Primul JOB? O promovare? O angajare?
Suntem aici să te ajutăm cu partea de conformitate legislativă în privința examenelor medicale necesare.

Medicii noștri de Medicina Muncii, sunt pregătiți, autorizați și au experiența necesară să te ajută cu toate examenele medicale necesare la angajare, la schimbarea postului, sau la examinările periodice.
E suficient să ne dai un telefon, email sau prin formularul de contact și vom lua legătura cu tine și-ți vom comunica cum te pregătești pentru evaluarea medicală.

Suntem organizați în 2 echipe complete formate din medic cu specialitatea Medicina Muncii și asistent medical, disponibili atât în locația Galenus, cât și în anumite condiții, disponibili pentru deplasare la sediul companiei unde lucrezi.

 • avem echipă dedicată exclusiv fluxurilor de Medicina muncii (Cabinete, Registratură, Medici de Medicina Muncii și Asistenți Medicali)
 • aparatura medicală este dimensionată ca să facă față atât investigațiilor în locația Galenus, cât și la sediul companiilor
 • sistemul informatic ține evidența tuturor investigațiilor în dosarul electronic al angajatului

Despre Medicina Muncii?

Important de știut cu privire la medicina muncii

Conform Hotărârii de Guvern nr. 355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor, supravegherea sănătății lucrătorilor definește totalitatea serviciilor medicale care asigură prevenirea, depistarea, dispensarizarea bolilor profesionale și a bolilor legate de profesie, precum și menținerea sănătății și a capacității de muncă a lucratorilor. (Art. 2)
Supravegherea sănătății lucrătorilor este asigurată de către medicii specialiști de medicina muncii (Art. 4).

 1. Reducerea numarului de zile absente de la serviciu;
 2. Cresterea eficientei activitatii desfasurate de client;
 3. Verificarea si avizarea concediilor medicale;

Examinarile pentru medicina muncii se pot desfasura la sediul angajatorului daca societatea amenajeaza un spatiu corespunzator din punct de vedere igenico-sanitar pentru efectuarea examinarilor medicale.

 1. Completarea și evidența dosarelor medicale individuale;
 2. Eliberarea fișei de aptitudine și consilierea angajatorului;
 3. Consultații spontane de medicina muncii;
 4. Consultanță de medicina muncii pentru serviciul de resurse umane și cel de protecția muncii;
 5. Organizarea și participarea la evaluarea riscurilor profesionale;
 6. Monitorizarea stării de sănătate a angajaților;
 7. Reorientarea profesională în caz de boală profesională sau alte afecțiuni cronice;
 8. Consiliere privind adaptarea muncii la caracteristicile psihofiziolgice ale angajaților;
 9. Consilierea pentru fundamentarea strategiei de sănătate și securitate la locul de muncă;
 1. examen medical la angajare – structurat conform profesiei și a fisei de expunere la riscuri; stabilește aptitudinea în muncă;
 2. control medical periodic – reevaluare stării de sănătate;
 3. examen medical la reluarea activității – pentru persoane care au întrerupt serviciul mai multe de 30 de zile din motive medicale;
 4. examen medical de adaptare – stabilește aptitudinea în muncă a persoanelor angajate în locuri cu risc profesional dovedit sau potențial.

Serviciul de Medicina Muncii se desfășoară în conformitate cu: Legea nr. 319/2006, Normele Metodologice de Aplicare Publicate în Monitorul Oficial nr. 882/30.10.2006 și Hotararea de Guvern nr. 355 din 17 mai 2007 privind examinarile medicale pentru fiecare categorie profesională în parte.

Pentru noi, medicii de familie sunt un factor important în desfășurarea activităților de medicina muncii. Rolul nostru este să ținem aproape cu medicii de familie ai lucrătorilor în vederea stabilirii corecte a recomandărilor și evaluărilor și comunicarea permantă a stării de sănătate.

Pentru a clarifica modalitatea de colaborare a departamentului nostru de Medicina Muncii cu medicii de familie, aducem în vedere informarea Colegiului Medicilor din România:
”Medicii de familie trebuie să respecte competențele curriculare, in conformitate cu prevederile art. 9 din Codul deontologic al Colegiului Medicilor din România („Art. 9 – Principiul specializării profesionale. Cu excepţia unor cazuri de urgenţă vitală, medicul acţionează potrivit specialităţii, competenţelor şi practicii pe care le are.”). Astfel, medicii de familie pot folosi doar sintagma ”clinic sănătos” sau pot preciza diagnosticul constatat sau confirmat de alte specialități medicale, nefiind îndreptățiți curricular să folosească sintagma ”apt de muncă”.”
continuă cu citirea completă a informării.

Parcurgem 3 pași simplii?

Hai să ne cunoaștem

Vom începe cu:
– datele de identificare ale angajatului
– meseria pe care urmează să se angajeze
– factorii de risc aferent activității de desfășurat

Efectuarea investigațiilor

Te vom programa pentru o ședință cu echipa de Medicina Muncii (medic specialist, asistentă), care îți vor efectua toate investigațiile necesare, conform informațiilor de la punctul 1.

Gata

Considerând că aspectul comercial-financiar e încheiat, echipa noastră îți va pregăti Dosarul și Fișa de Aptitudini, ce vor fi comunicate electronic pe email către angajator și angajat (după caz), dar și FIZIC.

Programările se fac prin CALL-CENTER: 0365 915, sau alte opțiuni din pagina de contact

Sau contactați-ne prin formularul de e-mail de mai jos

Vă vom contacta într-o zi lucrătoare.

Alte servicii

De la inființarea sa Centrul Medical GALENUS a fost furnizarea pacienților cu asistență medicală deplină, cuprinzând servicii medicale private pentru pacienți, imagistică medicală, diagnostic de laborator, medicina muncii și alte activități conectate.

  • Telemedicina

   Telemedicina

   Telemedicina este opțiunea de a primi consiliere și o formă limitată de recomandări medicale. Prin fluxul Galenus LINE, poți intra în contact cu un medic, într-un mod securizat și ușor.

  • Imagistica medicala

   Imagistica medicala

   – CT (Computer Tomografie)
   – Radiologie conventionala
   – Mamograf
   – Osteodensitometrie

  • Analize Medicale

   Analize Medicale

   Oferă o gamă largă de servicii fiabile de laborator și de diagnosticare a imaginilor

Show Buttons
Hide Buttons