Program special 24 ianuarie 2021

Pentru TG. MUREȘ

24.01.2022 (Luni): doar testări COVID19 * 7:30 – 15:00

Pentru REGHIN

24.01.2022 (Luni): doar testări COVID19 * 7:30 – 13:40

Recomandări generale

Planificați din timp testarea și identificați toate datele călătoriei d-voastră. Fiecare țară/destinație, va avea propriile protocoale pentru primirea d-voastră, inclusiv în ce privește testele COVID19. Pot să difere tipul de teste acceptate, pot să difere orele de valabilitate, pentru fiecare test.

Dacă observați că nu ați primit rezultatul în timp util, sau dacă observați că e vreo eroare de scriere a datelor d-voastră, în cadrul buletinului, scrieți-ne pe registratura@galenus.ro indiferent de oră pentru a vă putea ajuta.

Program NORMAL testări RT-PCR:

Tg. Mureș: Luni – Vineri – program recoltare (7:30 – 15:00), Sâmbătă – program recoltare (7:30 – 13:40)
Reghin: Luni – Vineri – program recoltare (7:30 – 13:40), Sâmbătă – program recoltare (7:30 – 12:40)

Rezultatele pentru testarea RT-PCR se eliberează în aceeași zi, excepție sâmbătă, când se eliberează duminică până la 13.00. Buletinele sunt eliberate în Română și Engleză și conțin cod QR. Pentru certificatele verzi COVID, vă rugăm să accesați linkul acesta: https://certificat-covid.gov.ro/

Program NORMAL testări rapide (începând cu 26.11.2021):

Tg. Mureș: Luni – Vineri – program recoltare (7:30 – 20:30), Sâmbătă – program recoltare (7:30 – 15:00)
Reghin: Luni – Vineri – program recoltare (7:30 – 19:30), Sâmbătă – program recoltare (7:30 – 14:30)

Rezultatele se eliberează în 20 de minute, format Română și Engleză. Pentru certificatele verzi COVID, vă rugăm să accesați linkul acesta: https://certificat-covid.gov.ro/, în maxim 24 ore de la recoltare, dar nu mai repede de 3 ore.

Actualizare prețuri și condiții testare (26.11.2021):

Nr. crtDenumireTarif (LEI)
1Depistarea virusului SARS-COV-2, prin testare moleculară RT-PCR (comunicare în aceeași zi, după orele 22.00). Repetarea se transmite ziua următoare.230
2Testare rapidă ANTIGEN SARS-COV-2 (eliberare în 20 minute) – format ENGLEZĂ și ROMÂNĂ + cod QR (valabilitate internațională)59
3Depistarea virusului SARS-COV-2 ( RT-PCR ) – testare sâmbătă (comunicare duminică între 10:00 – 13:00, pe email)280
4Depistarea virusului SARS-COV-2 ( RT-PCR ) – sărbători legale (comunicare în aceeași zi, după orele 22.00, pe email)280
5analize Anti SARS-CoV-2 (ELIZA) IgG – !! TESTEAZĂ NIVELUL DE ANTICORPI !! (comunicare următoarea zi lucrătoare)90
6analize Anti SARS-CoV-2 (chemiluminescență) IgM90
7Testare rapidă din salivă ANTIGEN SARS-COV-2 (eliberare în 20 minute) – format ENGLEZĂ și ROMÂNĂ + cod QR (valabilitate națională)45
8Testare rapidă nazofaringian ANTIGEN SARS-COV-2 (eliberare în 20 minute) – sâmbăta sau sărbători legale60
9Testare rapidă din salivă ANTIGEN SARS-COV-2 (eliberare în 20 minute) – sâmbăta sau sărbători legale79
10Testare rapidă anticorpi IgG/IgM (eliberare în 20 minute) – format ENGLEZĂ și ROMÂNĂ75
11TAXĂ RECOLTARE LA DOMICILIU (pentru orice test SARS-COV-2) !! pe raza orașului!100
12Echipamente în vederea deplasării la sediul clientului (proporționat la grupuri de 15 persoane)[1]250**
Tabelul de prețuri pentru operațiunile efectuate în CENTRUL MEDICAL GALENUS – Târgu Mureș , Reghin (2021). În rețeaua de parteneri prețurile pot suferi modificări.

Toate rezultatele PCR recoltate în zile lucrătoare și sărbători legale se eliberează seara în aceeași zi (după orele 22), via email. Rezultatele recoltate sâmbăta, se eliberează duminică până la orele 13.00. Acestea sunt eliberate în engleză și română și includ QR Code.
Suplimentar linie principale de testare, în recepția nr. 2, am organizat listă suplimentară de testare, unde primim și persoanele ce au urgențe, sau nu au apucat să facă programare.

Capacitate testare extinsă:

  • nr. locuri testare CLINICĂ: 145 locuri / zi
  • nr. locuri extra (cluburi sportive, elevi, cadre didactice, cadre medicale, companii, instituții): 500 locuri / zi

Indicații și procedură de lucru, pentru creșterea eficienției și reducerea timpului de stat în zona de recoltare

  • Vă rugăm să ajungeți cu 10 minute mai repede
  • Vă rugăm să purtați masca pe gură și nas
  • Vă rugăm să vă dezinfectați la intrarea în cabinet
  • Vă rugăm fiți înțelegători, nu am ratat niciun rezultat, nici o programare

Pentru că această situație a pandemiei a generat fluxuri de lucru schimbate, situații noi, aglomerare și presiune mare, inclusiv pe personalul nostru medical, și pentru că pot apărea situații de blocaj, decalaje ușoare ce cresc semnificativ stresul asupra personalului, apelăm la înțelegerea d-voastră și suportul pentru ca oamenii noștri să poată fi eficienți în continuare.

Ar fi de mare ajutor, dacă puteți să veniți cu formularul din atașament listat și completat, și cu 2 copii de buletin anexate. Am reduce din timpul de așteptare în zona de testare COVID19, ar ajuta cu reducerea presiunii personalului și am putea ajuta/ deservi mai mulți pacienți.

Toate testările efectuate prin Centrul Medical GALENUS, implicit buletinele de rezultate primite, SUNT VALABILE ȘI RECUNOSCUTE pe tot teritoriul EUROPEI, la nivel de UNIUNEA EUROPEANĂ. Toți partenerii noștri fac parte din lista de laboratoare autorizate, comunicate de Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, către celelalte state membre.

– conducerea CENTRULUI MEDICAL GALENUS

[1] Aceste echipamente sunt conform reglementărilor în vigoare și au la bază necesitățile de consumabile suplimentare necesare desfășurării activității de recoltare, sau examinare, în afara locațiilor CENTRULUI MEDICAL GALENUS.

Tipurile de rezultate pentru testări sunt:
1 – POZITIV
2 – NEGATIV
3 – INCERT/NEDETERMINAT

Despre rezultatele INCERTE e de știut că acesta sunt rezultate valide, dar care implică o retestare. Acestea pot apărea în funcție de kiturile de testare folosite de laborator. Uneori se poate reface testarea din materialul genetic recoltat deja (gratuit), sau printr-o nouă recoltare (contra cost).

Acest tip de rezultat (indeterminate / inconclusive în engleză), este identificat în anumite situații, și deocamdată nu există o statistică atât la nivel local cât și international a frecvenței acesteia.
Atât FDA cât și CDC au ridicat această problemă (vedeți link-urile de mai jos, daca se dorec detalii).
https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/testing-and-tracing/what-your-test-result-means/
https://www.fda.gov/media/136151/download
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/downloads/Factsheet-for-Patients-2019-nCoV.pdf
Pe scurt, se testează 3 gene (Gena E, N si RdRP) și detecția în limite patologice a tuturor celor trei gene duce spre un rezultat pozitiv. Atunci când se folosesc anumite kituri de testări și cel puțin o genă analizată este negativă, rezultatul este considerat incert sau neconcludent.

Servicii adiționale alături de laboratoare BORRELIA CENTRUM

Prin cabinetele de recoltare echipate de Centrul Medical GALENUS și alături de centrul ultraspecializat de analiza medicale Borrelia Centrum veți avea suport în efectuarea de analize pentru Borrelia , Anaplasma , Ehrlichia , Bartonella , Coxiella , Francisella , Rickettsia , Echo , Mycoplasma , Zika , Cito și altele.

Semnat de conducerea Centrului Medical Galenus!

Leave a reply